Webinar: Explainable AI (XAI) – nøglen til at skabe værdi med kunstig intelligens?

Explainable AI (XAI) – forklarlig kunstig intelligens – kan betegnes som metoder og teknikker til at få indblik i komplekse machine learning modeller. Vi dykker ned i emnet på dette webinar.

XAI omtales af mange eksperter som nøglen til at sætte kunstig intelligens i anvendelse, fordi man med metoderne som bruger potentielt kan gennemskue baggrunden for den beslutningsstøtte, kunstig intelligens kan give.

Vi vil starte med at lade Senior Machine Learning Specialist Niklas Kasenburg forklare begrebet og vise os, hvordan XAI opfører sig og ser ud. Han vil fortælle om de udfordringer, der er i at arbejde med ”black-box”-modeller, om de paradokser, der ligger i at forklare dem, og hvordan man fra et teknologisk og forskningsmæssigt perspektiv har fundet løsninger til dem.

Herefter vil Dorte-Lene Bacher, der er Management konsulent i Quorum Consulting fortælle om, hvordan hun i Banedanmark stod i spidsen for virksomhedens arbejde med Advanced Analytics, herunder udvikling og implementering af Machine Learning. Hun vil holde et oplæg om hvordan Banedanmark har arbejdet med at kombinere kendte/klassiske metoder med Machine Learning ifm. beslutninger om centrale forretningsparametre. Hun vil komme ind på hvordan man i virksomheden har arbejdet med opnå accept og forståelse for ”Black-box”-modellerne, og på hvordan modellerne har givet værdi for virksomheden.

Webinaret afholdes via Zoom, og du kan tilmelde dig her.